Om oss

När vi avvecklade den sista Gul&Blå butiken 1995, auktionerades ut merparten av inredningsdelar, rekvisita, prylar, kläder, affischer, allt möjligt... Det blev en rolig tillställning, dock inte i klass med Beatles berömda Apple auktion.(finns på nätet)

En mindre del av detta sparades och samlades ihop med mina atelje' rester (tyger, plagg, papper mönster, sybehör, etiketter mm) och bilder, artiklar, tidskrifter, filmer...Allt detta har jag lagrat i 20 år: det är på tiden att finna en värdig "slutdestination" för materialet. Jag beslöt att dokumentera ALLT med en Hemsida, när jag konstaterade att det som fanns på nätet om Gul&Blå, var rätt så torftigt och rentav missvisande. Att välja och ordna all material har varit en angenäm sysselsättning, roligare än att skriva memoarer, men har krävt oändligt med tid och tålamod, och hjälp: jag vill tacka för all hjälp:

Först av alla tackar jag Lars, som startade Gul&Blå äventyret;

Tack till Nikko som visualiserade GB världen, och i nutiden har bidragit med feedback och mera material.

Och tack till fotograferna som har tagit de flesta bilderna som tillhör vårt eget arkiv:

Carl Johan De Geer, Heinz Angermayr, Björn Davidsson, Peder Björkegren,Tor Björn Calvero, Jan Almeren, Hans Hansson, Guido Hildebrand, Micael Jansson, Magnus Reed, Per Zennström, Nikko Ama., M FL.

Tack till alla fotografer och journalister vars redaktionella reportagebilder finns med på denna sidan. Dessa bilder är faksimilkopior från olika tidsskrifter.

Tack till:

Morgan Gustafsson på Bloom Webbyrå, som har förverkligat hemsidan

Lotta Lewenhaupt och Cay Bond för feedback och medverkan,

Marita Dahl som har hjälpt till att komma igång, tjejerna på Odenlab för all hjälp med bilder,

Tack till alla Gulåblåare som har bildat gruppen "Vi som jobbade på Gul&Blå i Passagen" och ordnade fest och 50 års jubileumsmöte den 18 Oktober 2016.

Maria G Knutsson

Kontakt och kommentarer

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Alla bilder och texters upphosvrätt tillhör respektive bolag eller vårt eget arkiv 1966-1995.