• Story Sidhuvud

Vår historia

Historien om GUL&BLÅ har berättats så många gånger om att det idag känns mest naturligt att skildra den epoken visuellt: uttrycket "en bild berättar mer än tusen ord" hör ihop med den tid då Gul&Blå föddes – nästan allt Gul&Blå handlade om utgick från bilder och visuella intryck.

Men, låt oss backa några steg: Gul&Blå hade aldrig blivit till, om inte den ungdomskultur som föddes i USA på 50-talet hade vidareutvecklats i Europa och slagit ut i full blom i London och Liverpool under "the swinging sixties".

Det som hände där och då, all den energi & livslust som skapade musiken och modet, var sensationellt, fantastiskt och enastående. Just det intrycket & den känsla tog Lars Knutsson med sig i det som blev Gul&Blå, och som steg för steg tolkades på eget vis.

Varsågoda: bläddra i GUL&BLÅs bildvärld, eller läs här nedan bland urvalet av artiklar och intervjuer från 1966 fram till idag.

FÖR ÖVRIGT: googla referenser som James Dean, Marlon Brando, Swingin sixties, The Beatles, Mary Quant, samt London butikerna Biba, Granny takes a trip, Lord Kitchener's Valet, Mister Freedom.

Garanterat rolig läsning...

Kontakt och kommentarer

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Alla bilder och texters upphosvrätt tillhör respektive bolag eller vårt eget arkiv 1966-1995.