Kjell Gustafsson minns

Jag började mitt fantastiska Gul & Blå- äventyr 1974. Michael Wennerlund skickade mig ett brev och ville att jag skulle komma och prata med honom.

jeansganget
Kjell längst till vänster med Jeansgänget
Michael som då var butikschef på blå ( killavdelningen ). Det hade gått en tid sedan jag träffade Michael första gången. Jag började på jeansavdelningen som säljare. Vilket äventyr ! Leverans av jeans varje torsdag. Vi säljare stod på entresolen och servade jeanskunder. På torsdagar var det kö av kunder. TT, Johan, Elvis ,Marilyn, Tommy mfl hette modellerna. Kunderna provade bakom två metallskärmar. Om TT-jeansen tog slut i t.ex. 46 så ropade vi ut "" TT-jeansen slut i storlek 46 !" Då lämnade några kunder kön som hade tänkt prova / köpa just dessa jeans.

Stämmningen bland personalen var alltid på topp!! Vi hade kul! Det är en tid som jag aldrig kommer att glömma ! Maria och Lasse fick oss alla att känna oss speciella på ett fantastiskt sätt. Så småning om så byggdes jeansavdelningen om och flyttade en trappa up. Jag blev ansvarig för jeansavdelningen och trivdes "som fisken i vattnet " Marias underbara känsla för hur sortimenet blandningen av kläder, assesoarer och prylar var unik och oslagbar. Glädjen hos kunder och oss anställda gick inte att ta miste på. Det kom dagligen tjejer in i butiken bara för att kolla in oss killar som jobbade. Otroligt ! men så var det. Lasse och Maria skapade en era i Svenskt gatumode. Det fanns en kompromisslöshet som gjorde Gul& Blå underbart älskat och unikt. Till alla er som var med.

Tusen TACK!.

Vi är fortfarande några som träffas då och då. Det är lika kul varje gång.

MVH Kjell Gustafsson

Kontakt och kommentarer

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Alla bilder och texters upphosvrätt tillhör respektive bolag eller vårt eget arkiv 1966-1995.