Cay Bond minns spektaklet

caybilden

Det är klart att jag minns, om än lite luddigt! Det var ju en så stor händelse att få ett så stort uppdrag för så längesedan och ett stort förtroende av Lasse och Maria. Men de hade stenkoll och visste vad de bad om. Tillsammans med ett fantastiskt gäng åstadkom jag en föreställning som jag kan säga, gick till historien. Aldrig någonsin hade man sett en sådan scenföreställning i Stockholm, som dessutom handlade om mode som då verkade uppfattas som ¨ett ont måste¨. Men Gul & Blå ville ha genomslag och jag försökte uppfylla det. Scenen var dåvarande Chinabiografen.

biljetten spektaklet

Tillsammans med filmkunnige Pelle Seth skapade vi tablåer på filmduken med aktuella företeelser. Vi fick exempelvis vara först med att visa ett avsnitt ur GREASE som skulle ha premiär samma år! Samtidigt som vi på filmduken visade inslag av olika influenser, bl.a amerikanskt collegemode, surf, dansstilar, Josephine Baker nostalgi, skateboard à la Tony Lama, och kända seriefigurer som Betty Boop, vars stil var en favorit hos Gul & Blå, iscensatte vi en modeshow på scenen som följde det som hände på filmduken. Det blev en fantastiskt spontan och kul upplevelse. Eftersom jag själv dansade och var förtrollad av soul och jazzbalett valde jag Mairo Burdette som scenograf och tillsammans valde vi personer på scenen med dansbegåvning.

affish spektaklet

En av dem var stilige Dag Taylor som inte bara var vacker som en dag men som också hade ¨the groove" Han i sin tur drog med sig kompisar som passade in på scenen. Aldrig förr eller senare har väl det coolaste modet presenterats med en sådan glädje och livslust. Tack kära Maria och Lasse för ett uppdrag som jag aldrig kommer att glömma!

Cay Bond

Gunn Johansson minns 

Sååå underbart Cay. Du var verkligen ahead of times.

Jag har några spridda minnen om hur roligt vi hade , framför allt under själva planeringen och rehearsal. Egentligen det största intrycket på mig var att jag hade lycka att få delta i en så fantastisk rolig cabarè . Den var bra och skulle kunna haft fler presentationer. Men Stockholm var en liten stad på den tiden.

tidningspektalkelt

Om jag sluter ögonen och minns , så kommer doften av lokalen, unken, fuktig och gammal rök. Ha ha , kan det vara möjligt? Min syster Carina och jag brottades varje kväll hemma med att sy banan kostymerna. Jag minns min prickiga turkos färgade blus som jag sydde till efter festen. Väldigt vågad med bara en volang som gömde en del av brösten.
Jag var väldigt imponerad av den självsäkerhet som Ewa utstrålade. Minns också hur söt och trevlig du var (är) med en sådan internationell säkerhet. Det var fantastiskt spännande och skulle villa göra det igen….

Kram Gunn

 

Vill du läsa mer om Spektaklet finns recensioner under Press & Party

Kontakt och kommentarer

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Alla bilder och texters upphosvrätt tillhör respektive bolag eller vårt eget arkiv 1966-1995.